Чотирьох свідків у справі про ДТП з Димінським судитимуть за неправдиві покази.

 

Поліція скерувала до суду кримінальне провадження щодо надання неправдивих свідчень у справі про ДТП зі смертельними наслідками, у вчиненні якої підозрюють бізнесмена Петра Димінського, повідомили у прес-службі Національної поліції.

 

«Слідчі завершили досудове розслідування за фактом завідомо неправдивих показів трьох учасників ДТП поблизу села Ямельня у Львівській області. Тоді, у серпні 2017 року, внаслідок аварії загинула 31-річна жінка-водій. Також наразі завершується розслідування справи щодо четвертого учасника цієї автопригоди», – ідеться в повідомленні
 

За словами голови Нацполіції Сергія Князєва, у червні цього року з кримінального провадження за фактом ДТП на Львівщині було виділено кримінальне провадження за ч.2 ст.384 Кримінального кодексу України – за фактом завідомо неправдивого показання свідка під час провадження досудового розслідування, поєднаного зі штучним створенням доказів захисту.

 

«Слідство завершило розслідування стосовно трьох учасників цієї події. Їм оголосили підозри, направили провадження до суду – щодо неправдивих показів. Деякі учасники цієї дорожньо-транспортної пригоди приховали від слідства правду. Що стосується четвертої особи – розслідування закінчується, справу буде скеровано до суду – також за неправдиві покази», – сказав Сергій Князєв.

 

«Ще один, п’ятий учасник пригоди, який, за версією слідства, є основним винуватцем ДТП, оголошений у розшук та наразі перебуває за межами держави», – додали в поліції.

 

18 серпня 2017 року на трасі Львів–Краковець Mercedes львівського бізнесмена Петра Димінського врізався в Opel 31-річної Наталії Тріли, яка здійснювала поворот за правилам дорожнього руху. Жінка загинула на місці. Винуватцем ДТП визнав себе охоронець Петра Димінського Андрій Борщ, хоча родичі загиблої стверджували, що за кермом був сам бізнесмен.

 

Згодом за результатами експертиз слідство встановило, що чоловік, який на місці події представився водієм автомобіля – винуватця ДТП, не керував авто, натомість слідчі зібрали достатню кількість доказів того, що за кермом була інша особа. Охоронцеві бізнесмена було оголошено про підозру за ст.396 ККУ «Приховування злочину».

 

Петрові Димінському заочно обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, його оголошено в розшук.

21.08.2018