У Львові триває кінофестиваль Wizz-Art.

 

Учора, 9 серпня, у Кінопалаці на вул. Театральній розпочався 11-й Львівський міжнародний кінофестиваль Wiz-Art. Темою цьогорічного фестивалю організатори обрали "Те, чого ми не бачимо (What we don’t see"). Таким слоганом Wiz-Art намагається звернути увагу на те, що ненавмисне або ж спеціально залишається поза увагою, те, що заховане в глибині чи лежить на поверхні, передає Zaxid.net.

 

У програмі фестивалю заплановано показ 127 короткометражок, режисерами яких є представники Ірландії, Нідерландів, Бельгії та України. Першого дня на фестивалі відбувся показ фільмів «Lviv-Intervision», «Хвиля», «Ботаніка», «Догори дриґом» та «Поштовх». Кожна із цих стрічок показує глядачам те, на що часто закривають очі і про що не заведено говорити.

 

25 стрічок із 127 братимуть участь у міжнародному та національному конкурсі, де боротимуться за гран-прі у розмірі 20 тис. грн у номінації за найкращу режисуру та сценарій. Переможців обиратиме міжнародне журі, а саме Массіміліано Нардуллі (Італія), Марк Реймонд Вілкінс (Швейцарія) та Дарія Бассель (Україна).

 

Фестиваль триватиме до 12 серпня.

10.08.2018