Мешканця Богородчан ув'язнили за малювання свастик на стінах.

 

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області присудив три місяці арешту чоловікові за те, що він у травні розмалював свастикою кілька будівель у Богородчанах, визнавши його винним у хуліганстві.

 

Суд ухвалив вирок 26 липня. Текст вердикту опубліковано в Реєстрі судових рішень.

 

Богородчанський суд був поруч зі свастиками, на вул. Шевченка, 68

 

У вироку, зокрема, йдеться про те, що пізно ввечері 1 травня хуліган, "усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, грубо порушуючи громадський порядок, виражаючи явну неповагу до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю", намалював балончиком свастику на фасаді будівлі управління Пенсійного фонду на вулиці Шевченка, 61. При цім він був п'яним. Матеріальні збитки оцінено у 561 гривню.

 

8 травня чоловік знову повторив свій "подвиг", і знову напідпитку: "виражаючи явну неповагу до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, з хуліганських спонукань "він намалював свастику на гаражному приміщенні поруч, на Шевченка, 63, спричинивши збитків на 4532 грн.

 

Чоловік визнав на суді свою провину й сказав, що кається за скоєне.

 

Богородчанський суд постановив рахувати тримісячний арешт із 14 год. 26 липня 2018 року. Невдаху взяли під варту в залі суду.

 

01.08.2018