В Івано-Франківську висушать озеро задля будівництва школи.

 

Депутати Івано-Франківської міської ради затвердили детальний план території для будівництва освітнього закладу в межах вулиць Василя Стуса та 24 Серпня. Водночас міська влада постановила створити робочу групу, яка має вивчити позицію місцевих мешканців, котрі виступають проти висушування водойми на місці майбутнього будівництва, й з'ясувати можливість збереження водойми.

 

Про це повідомляє "КУРС"

 

 

У вівторок під час внесення проекту рішення у порядок денний сесії мешканець мікрорайону "Каскад" заявив, що люди виступають проти такого будівництва. Напередодні вони подали відповідне звернення також до земельної комісії.

 

Натомість міський голова Руслан Марцінків запевнив, що розуміє мешканців, але ставить вище інтереси всього міста. "Цієї водойми нема в реєстрах. Є застереження, що там може вирости 9-поверхівка. Тому пропонуємо те місце відвести під освітній заклад", – сказав Марцінків.

 

Секретар міської ради Оксана Савчук наголосила на нагальній потребі в новій школі на "Каскаді".

 

"Цього року 25 школа набирає сім класів. У другу зміну ходять 3-7 класи. Тобто ваші діти, коли підуть у перший клас, тільки з 8-го класу підуть у першу зміну", – аргументувала Савчук.

 

Проект рішення про детальний план території (ДПТ) для будівництва освітнього закладу в межах вулиць Василя Стуса та 24 Серпня депутатам представив директор департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини Орест Кошик. Після короткого обговорення 27 депутатів підтримали проект рішення. 

 

Робоча група має виїхати на місце і розглянути можливість зберегти озерце. До робочої групи увійшли депутати Віталій Мерінов, Андрій Строїч та Володимир Яблонь. До групи можуть приєднатися й інші депутати.

 

"КУРС" пише, що мешканці мікрорайону зібрали підписи всіх власників земельних ділянок, які межують з водоймою, з проханням зберегти ставок.

 

Секретар земельної комісії Андрій Строїч на засіданні комісії, котре передувало розгляду в міській раді, переконував, що озера на "Каскаді" насправді нема, адже водойма виникла на місці кар'єра.

 

Зі слів Строїча, "інтереси власників 20 особняків не можуть бути пріоритетніші за інтереси всього мікрорайону і всього міста". "Ми за нові школи і садки. Не тільки для 20 хат це має бути. Це має бути для всього мікрорайону", – відрубав Строїч.

 

Пропозицію сформувати "компромісну" комісію подав депутат Володимир Балагура. "Ми за те, щоб там було озеро, але треба звернутися до фахівців, які це розмалюють і покажуть, скільки потрібно території для школи, скільки для водойми і для зеленої зони", – сказав Балагура.

 

Двоповерхову школу у межах вулиць Стуса – 24 Серпня планують спорудити на 300 дітей, загальною площею 1,59 га. Мешканці все ще побоюються, що за кілька років на цьому місці постане багатоповерхова забудова. 

 

01.08.2018