Суд скасував статус російської як "регіональної" на Миколаївщині.

 

Миколаївський окружний адміністративний суд визнав протиправним та нечинним рішення Миколаївської обласної ради від 7 вересня 2012 року "Про реалізацію вимог Закону України «Про засади державної мовної політики" (закону Ківалова-Колесніченка) в межах області.

 

У такий спосіб суд задовольнив позов прокуратури Миколаївщини, котра наполягала на визнанні нечинним рішення обласної ради про надання російській мові статусу регіональної, інформує прес-служба прокуратури. 

 

Правоохоронний орган виходив із того, що Конституційний суд України у лютому визнав закон Ківалова-Колесніченка таким, що не відповідає Конституції України.

 

"Оскільки обласна рада самостійно не вживала заходів для приведення рішення у відповідність з чинним законодавством, перший заступник прокурора області звернувся до суду з позовом про визнання нечинним рішення обласної ради щодо надання російській мові статусу регіональної. Суд погодився з доводами прокурора, визнавши протиправним та нечинним рішення Миколаївської обласної ради", – поінформували у прокуратурі.

 

У квітні депутати Миколаївської обласної ради розглядали на сесії питання про скасування "регіонального" статусу російської мови, але провалили голосування.

 

31.07.2018