Директор ЧАЕС звільняється через конфлікт із Мінекології.

 

Міністерство екології та природних ресурсів України назвало очікуваною відставку генерального директора Чорнобильської АЕС Ігоря Грамоткіна, заявивши про те, що уряд не планував знову продовжувати з ним контракт через низку його недопрацювань, а також постійну увагу до нього журналістів-розслідувачів.

 

Про це заявив заступник міністра екології та природних ресурсів України Віктор Вакараш у коментарі виданню "Главком", реаґуючи на заяву про відставку та антиміністерський демарш Грамоткіна.

 

"Ще в грудні минулого року постало питання про доцільність продовження контракту пану Грамоткіну. Тоді у Мінприроди, проконсультувавшись з партнерами з ЄБРР, ухвалили рішення дати цій людині ще один шанс завершити взяті його підприємством зобов’язання. Однак ми опинились у ситуації, коли терміни введення в експлуатацію необхідних об’єктів були на межі зриву. Про це під час спільних нарад неодноразово доповідало керівництво Державного управління зоною відчуження, тому не думаю, що за таких умов доцільно б було говорити про продовження контракту. Звичайно, у Мінприроди звертали увагу і на численні журналістські розслідування щодо пана Грамоткіна", – сказав Вакараш.

 

Урядовець заперечив тезу про конфлікт між Мінприроди та державним спеціалізованим підприємством "Чорнобильська АЕС", яке входить до структури Державного агентства управління зоною відчуження (ДАЗВ).

 

Наприкінці минулого тижня генеральний директор Чорнобильської АЕС Ігор Грамоткін подав у відставку, пояснивши це розбіжностями з Міністерством екології України.

 

На його думку, для успішного завершення проектів на ЧАЕС потрібна злагоджена робота всіх сторін, однак їй заважає конфлікт, породжений фінансовими розбіжностями, який набув "глибоко особистісного характеру".

 

"Я не зумів знайти іншого способу, крім власного звільнення. Боюся, мій відхід – єдине, що може привернути увагу до становища і бодай частково вирішити проблему", – йдеться у заяві Грамоткіна, опублікованій на сайті ЧАЕС.

 

30.07.2018