США готуються завдати ракетних ударів по атомних об'єктах Ірану.

Американцям у цій справі допомагатимуть фахівці австралійської супутникової розвідки.

 

 

Про те, що Сполучені Штати планують за сприяння Австралії завдати ударів по атомних об'єктах Ірану, повідомив у п'ятницю, 27 липня, австралійський телеканал ABC з покликом на високопоставлені джерела в австралійському уряді. Атака може бути здійснена вже в серпні. Роль австралійських військовиків обмежиться розвідкою наземних цілей, пояснили співрозмовники телеканалу.

 

Організувати атаку, за даними ABC, мають військовослужбовці американсько-австралійської військової бази Пайн-Ґеп, розташованої на північній території Австралії, а також Австралійської організації геопросторової розвідки. В операції, ймовірно, також візьме участь Велика Британія.

 

Утім, офіційного підтвердження намірів Сполучених Штатів, Австралії чи Об’єднаного Королівства взяти участь у ракетній атаці проти іранських атомних об’єктів поки що немає.  

 

Нагадаємо, що на початку травня президент США Дональд Трамп оголосив про вихід зі Спільного всеосяжного плану дій, укладеного між Іраном, США, Росією, Китаєм, Великою Британією, Францією і Німеччиною 2015 року, який передбачає обмеження ядерної програми Тегерана в обмін на скасування санкцій. 22 липня президент Ірану Хасан Роухані застеріг Трампа від продовження ворожої політики проти Тегерана. «Не смикайте лева за хвіст, інакше ви про це пошкодуєте, містере Трампе», – заявив Роухані.

 

Трамп жорстко відреагував на цю заяву. «Ніколи, ніколи більше не погрожуйте Сполученим Штатам, інакше зіткнетеся з безпрецедентними наслідками», – капслоком написав він у своєму мікроблозі в Twitter.

27.07.2018