Ідентифіковано отруювачів Сергія Скрипаля і його доньки.

За твердженням британської поліції, зловмисники – гості з Росії.

 

 

Про те, що британська поліція ідентифікувала ймовірних виконавців замаху на колишнього подвійного аґента Сергія Скрипаля та його доньку Юлію, повідомила телерадіокомпанія ВВС у четвер, 19 липня, з покликом на поінформоване джерело в Скотланд-Ярді.

 

«Слідчі припускають, що їм вдалося встановити підозрюваних у нападі зі застосуванням "Новичка" завдяки камерам спостереження і звірити отримані дані з інформацією про те, хто в'їхав до країни приблизно в цей же час», – цитує ВВС слова свого джерела в поліції.

 

У Скотланд-Ярді вважають, що в отруєнні Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері брали участь кілька росіян.

 

Нагадаємо, що колишній офіцер ГРУ Скрипаль і його донька були виявлені без свідомості на лавці в центрі Солсбері 4 березня. За даними слідства, отрута була нанесена на дверну клямку в будинку Скрипаля приблизно за добу до отруєння. Британська влада вважає, що Скрипалів отруїли нервово-паралітичною речовиною «Новичок», розробленою в СРСР.

 

Через кілька місяців стало відомо про нове отруєння тією ж речовиною. Громадяни Великобританії 45-річний Чарлі Роулі і 44-річна Дон Стерджес 3 червня були шпиталізовані з Еймсбері з симптомами, схожими на ті, що з'являються внаслідок отруєння нервово-паралітичною речовиною «Новичок». Постраждалим надавали медичну допомогу в тій же клініці, де лікували Сергія і Юлію Скрипалів. Восьмого липня лікарі констатували смерть Стерджес, 10 липня було оголошено, що Роулі прийшов до тями, його стан залишається критичним, але загрози життю немає.

19.07.2018