Росія готує санкції проти України.

 

Перший віце-прем'єр міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів стримано зустрів новини з Росії про підготовку санкцій проти українських юридичних і фізичних осіб. З його слів, запровадження санкцій не зачепить української економіки.

 

Про це Кубів заявив під час прес-брифінгу в четвер, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"З огляду на те, що ми заборонили будь-яку торгівлю з агресором і продовжуватимемо цю лінію, їхні дзеркальні санкції ніяк не вплинуть на економіку України", – запевнив Кубів.

 

Перший заступник міністра юстиції України Наталія Бернацька припускає, що Росія таки може запровадити санкції, хоча об'єктивних підстав для такого кроку немає. "У Росії, де поняття верховенства права не існує і можуть бути прийняті указом президента будь-які санкції, подивимося, в яких рамках вони будуть використані згодом", – сказала Бернацька.

 

Чиновниця теж переконана, що такі санкції збитків не спричинять. "У Росії, напевно, вирішили, що вони вже багато років під санкціями, й вирішили зробити зустрічний крок. Я, в принципі, вважаю, що від них ніхто особливо не постраждає, тому що просто ніхто з політиків в Україні не бажає в Росію ні їхати, ні мати якихось зв'язків", – сказала вона.

 

Раніше газета "Коммєрсант" написала, що РФ готує список санкцій проти кількох сотень фізичних і ста юридичних осіб України. Під фізичними особами "маються на увазі бізнесмени, політики та держслужбовці", одним із заходів впливу буде блокування їхніх активів в РФ та заборона на виведення капіталу", – зазначило видання.

 

Профільні російські міністерства на 1 серпня мають підготувати пропозиції стосовно імпортованих з України товарів, на котрі чекатиме ембарґо.

 

19.07.2018