Екс-прем'єр Великої Британії виступив за повторний референдум щодо Brexit.

Тоні Блер вважає, що лише таким чином можна уникнути хаосу в країні.

 

    

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії лейборист Тоні Блер (очолював уряд з 1997 до 2007 р.) бачить в повторному референдумі з питання виходу країни з Європейської Унії «єдиний вихід зі заплутаної політичної ситуації в країні». Про це повідомила телерадіокомпанія ВВС.

 

Блер назвав концепцію чинної керівниці британського уряду Терези Мей – «м'який» варіант виходу Об’єднаного Королівства з Євроунії – планом, який «нікого не влаштовує». «Тому Мей пора визнати, що покласти край повному хаосу може лише новий плебісцит – з опцією для Великої Британії залишитися в складі ЄУ. Одного разу все це почалося з референдуму, і, відверто кажучи, завершити це може тільки нове голосування», – констатував колишній британський прем'єр.

 

Нагадаємо, що на початку липня Тереза ​​Мей репрезентувала концепцію Brexit, яка, зокрема, передбачає створення зони вільної торгівлі з ЄУ і спільний з Брюсселем пакет правил для цього, а також відсутність перевірок на кордоні між Ірландією і Північною Ірландією. Незважаючи на те, що прем'єрка заручилася підтримкою більшості членів свого кабінету, прихильники жорсткого варіанту виходу Великої Британії з Євроунії розкритикували її план. В знак протесту проти «м'якого» варіанту до демісії подали міністр з питань Brexit Девід Девіс і міністр закордонних справ Борис Джонсон.

18.07.2018