Адміністрація Президента: Україна на порозі членства в НАТО.

 

Офіс президента України задоволений підтвердженням у декларації саміту НАТО євроатлантичних інтенцій України й вважає, що офіційний Київ зближується до останньої фази перед набуттям повноцінного членства.

 

Про це заявив заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв у інтерв'ю телеканалу "Прямий".

 

"Саміт щойно стартував, а ми вже маємо практичний результат – це заява, в якій фактично робиться підсумок майже чотирирічної роботи президента і його команди. Йдеться про підтвердження перспективи членства України в НАТО. Це також визнання наших реформ. Звичайно, ми ці сигнали будемо підсилювати", – прокоментував Єлісєєв.

 

"Ми будемо додавати слова не "поглиблена інтеграція" і "пришвидшення інтеграції". Тому ми зараз вже є країна-аспірант, фактично країна, яка стоїть на порозі членства в НАТО. І для нас дуже важливо тепер забезпечити максимальний консенсус серед усіх країн – членів НАТО щодо нашого членства", – додав представник АП.

 

Єлісєєв вважає, що лідери НАТО у своїй декларації спростували міф, нібито ввійти до Альянсу неможливо в умовах збройного конфлікту. "Заява розвіяла ці міфи і ще раз підтвердила, що незважаючи на те, що відбувається російська агресія – а рано чи пізно вона завершиться за допомогою наших партнерів, – Україна міцно крокує до членства в НАТО", – зазначив Єлісєєв.

 

Подібно і президент України Петро Порошенко привітав рішення брюссельського саміту НАТО щодо зміцнення партнерства з Україною "та наших незаперечних перспектив євроатлантичної інтеграції".

 

"Високо ціную підтвердження відданості Альянсу підтримці суверенітету і територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. НАТО рішуче засуджує та ніколи не визнає анексію українського Криму. Наші партнери вимагають від Росії вивести свої війська з території нашої держави та припинити будь-яку політичну, фінансову та матеріальну підтримку незаконних збройних формувань на Донбасі", – прокоментував Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

 

12.07.2018