Львів отримає кредит від ЄІБ на облаштування дорожньої інфраструктури.

 

Під час двадцятого саміту «Україна-ЄС» між Україною та Європейським інвестиційним банком підписано фінансову угоду – проект «Підвищення безпеки автомобільних доріг в містах України» на 75 млн євро. Частину з цих коштів отримає Львів, повідомив віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко на своїй сторінці в мережі Facebook.

 

Наразі у міській раді Львова не знають, яка частина виділеної суми дістанеться місту, але зазначають, що торік подавали заявку на 37,8 млн євро.

 

Проектом передбачено впровадження заходів, спрямованих на зниження рівня смертності, травматизму на територіях міст, на зменшення кількості ДТП та зниження рівня тяжкості їхніх наслідків, на створення безпечних умов пересування для учасників дорожнього руху, на підвищення комфорту пересування містом для пасажирів громадського транспорту, пішоходів, велосипедистів, водіїв, на ліквідацію місць концентрації ДТП та ділянок з підвищеною аварійністю, на усунення системних проблем і прогалин у забезпеченні безпеки дорожнього руху в Україні.

 

Проект буде реалізовано у Львові, Одесі, Дніпрі, Харкові, Києві, Кам’янці-Подільському.

 

За даними Патрульної поліції Львівської області, у 2017 році на території Львова сталося 920 ДТП, в яких загинуло 45 людей, а ще 1203 людини отримали травми різного ступеня важкості. 

 

Відтак за кредитні кошти ЄІБ «Львівавтодор» запланував облаштувати в місті декілька кільцевих транспортних розв’язок, зокрема на перехрестях вулиць Стрийська–Наукова, Зелена–Сихівська, Городоцька–Сяйво, Мазепи–Замарстинівська–Варшавська, поворот на Рясне-2. Також у місті, передає 032.uа, проведуть реорганізацію руху на кільцевих перехрестях вул. Зелена–Луганська та вул. Володимира Великого з вул. Княгині Ольги та з вул. Кульпарківської. Планується встановлення 20-ти нових та заміна близько 100 старих світлофорів.

 

Відбудуться також зміни в організації дорожнього руху на 42 ділянках, що визнані місцями високої концентрації ДТП, та на основних магістралях, де постійно виникають затори. Загалом у планах «Львівавтодору» – реорганізувати рух на 90 км магістральних вулиць.

 

Ще за кредитні кошти в місті збудують 120 км велодоріжок, три велопішохідні мости – над залізницею на Підзамчі, між вул. Любінською і Городоцькою та між вул. Рудницького і Боткіна. Також проектанти планують зменшити транзитний рух через житлові зони та двори, облаштувати в місті нові пішохідні зони та мале транспортне кільце навколо центру Львова, встановити електронні табло та розклад руху на зупинках громадського транспорту й облаштувати зупинки, замінити тролейбусні мережі на частинах вул. Стрийської та Зеленої.

11.07.2018