Пара львів’ян намагалася провезти через кордон 28 магазинів до автомата Калашникова.

 

У пункті пропуску «Краковець», що у Яворівському районі Львівської області, службовий собака прикордонників виявив у подорожніх магазини до автомата Калашникова та пістолета ТТ, повідомив речник Мостиського прикордонного загону Іван Галкін, передає ЗіК.

 

За словами Івана Галкіна, на українсько-польському кордоні під час огляду автобуса закордонного сполучення та ручної поклажі подорожніх спрацював службовий собака прикордонників, спеціально натренований на пошук зброї та вибухових речовин. Охоронці кордону ініціювали додаткову, спільну з представниками митниці ДФС, перевірку підозрілих речей.

 

«Під час поглибленого огляду здогадки правоохоронців справдилися – в особистих речах двох подорожніх було знайдено магазини до зброї. Чоловік та жінка, 1960 та 1969 років народження, жителі міста Львова, в ручній поклажі намагалися незаконного перевезти через державний кордон 28 магазинів до автомата Калашникова та 4 магазини до пістолета ТТ. За цим фактом прикордонники негайно проінформували представників Національної поліції України», – повідомили прикордонники.

 

Крім того, у цьому ж пункті пропуску 53-річна пасажирка іншого автобуса, сполученням Львів–Вроцлав, намагалася приховано перевезти через кордон бурштин. Під час спільного прикордонно-митного огляду речей подорожньої правоохоронці виявили 1,035 кг необробленого бурштину світло-коричневого та темно-коричневого кольорів різних розмірів. Незадеклароване каміння вилучили представники митниці ДФС України, розповів Іван Галкін.

09.07.2018