!FEST увійшов у власники леґендарної львівської "Дзиґи".

 

Мережа закладів "Холдинг емоцій !FEST" стала співвласником культової львівської кав’ярні "Дзиґа".

 

Цю інформацію в коментарі виданню "Твоє місто" підтвердив засновник "Дзиґи" Маркіян Іващишин. 

 


Марек Іващишин: "Головне, Драбина до Неба веде в тому самому керунку..."

 

"Так, !FEST став співвласником кав’ярні. Вони будуть займатись операційною діяльністю закладу. Мистецьке об’єднання та галерея надалі продовжуватимуть свою діяльність", – розповів Марек.

 

Іващишин додав, що сам заклад може змінитися, але він сподівається, що "на краще".

 

Зі слів Маркіяна Іващишина, переговори про об’єднання тривали вже певний час, а саму угоду підписали 5 липня.

 

У прес-службі "Холдингу емоцій !FEST" повідомили, що наразі ніяких змін у діяльності закладу не буде, а кав’ярня поки що працюватиме у звичному режимі.

 

"Мистецьке об’єднання "Дзиґа" та "Холдинг емоцій !FEST" підписали угоду про партнерство та спільну діяльність. Це передбачає поєднання наших зусиль в реалізації господарської діяльності та досягнення цілей в сфері культури та збереження основної місії "Дзиґи". Великою мірою ми й так декларуємо спільні цінності та живемо у спільній системі координат. Віримо, що ця синергія допоможе кожному з нас бути ефективнішим та відповідати вимогам сьогоднішнього культурного середовища та ринку", – прокоментував у себе на Facebook співзасновник !FEST'у Андрій Худо. 

 

Як розповіли виданню ZAXID.NET в офісі !FEST, головним завданням "Холдингу емоцій !FEST" є покращення операційної діяльності закладу. Зокрема, суттєві зміни очікують на кав’ярні "Під клепсидрою" і "Квартира 35", які були частиною "Дзиґи". Там збираються осучаснити меню і змінити елементи інтер’єрів.

 

Юрко Назарук і Маркіян Іващишин, 2004 рік

 

Мистецьке об'єднання "Дзиґа" заснували у червні 1993 року члени Студентського братства м. Львова (Маркіян Іващишин, Андрій Рожнятовський, Ярослав Рущишин, Андріан Кліщ) та відомі львівські митці (Сергій Проскурня, Влодко Кауфман).

 

У березні 1997 року в колишньому монастирі домініканів відкрилась галерея сучасного мистецтва "Дзиґа", яка стала фізичним центром "дзиґівських" ініціатив, низки постійних фестивалів та мистецьких проектів, концептуальних кав’ярень та ініціатив, що надходять з різних арт-середовищ.

 

Осередком "Дзиґи" є галерея сучасного мистецтва та арт-кафе "Під клепсидрою", розташовані у історичному центрі Львова на вул. Вірменській, 35.

 

"!FEST" – мережа концептуальних авторських ресторанів та напрямків, заснована у Львові 2007 року. Першим рестораном мережі стала "Криївка".

 

У холдинг входять: ресторан "Дім легенд", "Гасова лямпа", "Під Золотою Розою", "Мазох-кафе", "Найдорожча ресторація Галичини", кав’ярня "Біля Діани", "Театр пива «ПРАВDА»", "Львівська копальня кави", мережа закладів "Львівська майстерня шоколаду", "Львівські пляцки" та інші ресторани та кафе.

 

Засновниками та власниками компанії є Андрій Худо, Юрко Назарук, Дмитро Герасімов. 

 

06.07.2018