Порошенко: Російська церква – церква країни-агресора.

 

Президент України Петро Порошенко заявив, що незалежні держави мають право на незалежну Церкву, і закликав світ підтримати Україну в автокефалії православної Церкви.

 

Про це Порошенко сказав у інтерв'ю сербському телеканалу РТС.

 

 

"Кожна країна має право на незалежну Церкву. 28 липня ми відзначатимемо 1030-річчя хрещення України. Саме тоді була створена Українська церква. В України є мати-церква – Константинополь. А потім Україна була "матір’ю" для російської православної Церкви. Саме так, а не навпаки", – цитує прес-служба Президента.

 

"А сьогодні Росія бажає перешкодити нам мати свою незалежну Церкву. Російська Церква – церква країни-агресора. Українська Церква – церква для українців. Це велика різниця", – додав він.

 

Порошенко зазначив, що створення незалежної Церкви підтримує більш ніж половина українців.

 

"Я сподіваюсь, що з Божою поміччю ми отримаємо автокефалію української Церкви. Підтримка з боку інших для нас в цьому багато означає", – наголосив він.

 

Нагадаємо, Сербська православна церква є однією з тих, котрі виступають проти автокефалії для українського православ'я. Під час своєї поїздки у Белград Петро Порошенко зустрівся з тамтешнім патріархом Іринеєм.

 

05.07.2018