Арешт Павла Гриба продовжено до кінця року.

 

Кримінальну справу проти українського підлітка Павла Гриба, обвинуваченого в сприянні тероризму, передали на розгляд до Північно-Кавказького окружного військового суду. Арешт українця продовжили до 19 грудня 2018 року.

 

Про це повідомляє аґенція "Інтерфакс" з покликом на прес-секретаря суду Олену Катькало. 

 

 

"До Північно-Кавказького окружного військового суду надійшла кримінальна справа обвинуваченого в злочині, передбаченому ч. 1 ст. 205.1 (сприяння в терористичній діяльності). Попередні слухання у справі призначено на 9 липня, засідання відбудеться в закритому режимі", – сказала Катькало.

 

Згідно з фабулою від російських слідчих, у період між березнем і травнем 2017 року підсудний, перебуваючи в Україні, переписувався в інтернеті зі старшокласницею із Сочі й нібито переконував дівчину закласти вибухівку в школі на випускний вечір.

 

Як повідомив батько Павла Ігор Гриб, на вівторковому суді син мав дуже виснажений і пригнічений вигляд. Про це панові Ігореві розповіла адвокат Марина Дубровіна. "Він не може придбати ні медикаментів, ні продуктів харчування, тому що Росфінмоніторинг ще 3 місяці тому заборонив відправляти грошові перекази. В камері дуже спекотно й задушливо", – написав Гриб-старший на своїй сторінці у Facebook.

 

Батько зізнався, що рішення російського суду було для нього, на жаль, прогнозованим.

 

У Міністерстві закордонних справ України протестують у зв'язку з судовим процесом проти Павла Гриба і вимагають від Росії звільнення хлопця.

 

"Висловлюємо протест РФ у зв'язку з судилищем у справі П. Гриба. Сфабрикована справа, незаконні обвинувачення. Вимагаємо звільнення", – написала речник МЗС України Мар'яна Беца у twitter.

 

28 серпня 2017 року колишній співробітник Держприкордонслужби України Ігор Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його 19-річного сина Павла під час відвідування Білорусі.

 

7 вересня стало відомо, що Гриб перебуває в слідчому ізоляторі на території РФ, у Краснодарі.

 

03.07.2018