ХДС вдалося домовитися з ХСС щодо міґраційного питання.

Таким чином врятовано і єдність християнських демократів у Німеччині, і федеральний уряд.  

 

 

Міністр внутрішніх справ Німеччини Горст Зеегофер (Horst Seehofer) і бундесканцлерка ФРН Анґела Меркель (Angela Merkel) досягли згоди в міграційному питанні. Про це Зеегофер, котрий також є головою баварського Християнсько-соціального союзу, заявив пізно ввечері в понеділок, 2 липня.

 

«Після інтенсивних перемовин між Християнсько-демократичним союзом (ХДС) і Християнсько-соціальним союзом (ХСС) сторони досягли згоди про те, як в майбутньому запобігти нелегальній міґрації на кордоні Німеччини та Австрії», – повідомив Зеегофер. Відтак він відмовився від наміру піти у відставку. Про це повідомило видання Spiegel Online.

 

Меркель, своєю чергою, заявила про «добрий компроміс», якого дійшли учасники перемовин. Зокрема, він передбачає створення в Німеччині транзитних центрів для біженців. «Таким чином в Європейській Унії збережено дух партнерства і в той же час зроблено вирішальний крок щодо впорядкування вторинної міграції», – підкреслила бундесканцлерка.

 

Домовленість передбачає, що імміґранти, зареєстровані в інших державах Євроунії, зможуть на короткий термін бути розміщені в транзитних центрах, а потім вислані до відповідних країни ЄУ. Якщо Німеччина й інша держава Унії не укладали угоди, що регулює процедуру повернення біженців, то міґрантів, первинно зареєстрованих у таких країнах, зупинятимуть на німецькому кордоні й не пускатимуть на територію ФРН.

 

Нагадаємо, що напередодній керівник німецького МВС, котрий обіймає посаду голови ХСС з 2008 року, заявив на засіданні керівництва партії, що протягом найближчих трьох днів має намір залишити обидві посади. Він виступив з критикою домовленостей, досягнутих на саміті ЄУ з питань біженців.

03.07.2018