Міністр внутрішніх справ Німеччини заявив про намір подати до демісії.

Таким став наслідок його жорсткої суперечки з бундесканцлеркою щодо проблеми міґрації.

 

 

Міністр внутрішніх справ Німеччини і голова Християнсько-соціального союзу (ХСС) Горст Зеегофер (Horst Seehofer) в неділю, першого липня, заявив на засіданні керівництва партії, що протягом найближчих трьох днів має намір залишити обидві ці посади. Про це повідомило видання Bild.

 

У понеділок, другого липня, Зеегофер ще має намір зробити останню спробу залагодити суперечності з міграційної політики з бундесканцлеркою Анґелою Меркель. «Залежно від підсумків перемовин я планую вирішити питання про своє політичне майбутнє», – заявив міністр.

 

Протягом майже восьми годин президія ХСС і представники земельної групи партії фракції ХДС/ХСС у Бундестазі обговорювали можливі наслідки суперечки з Християнсько-демократичним союзом навколо імміґрантів. Зеегофер і його прихильники виступили проти рішень з питань біженців, ухвалених на саміті Європейської Унії, який відбувся у Брюсселі 28-29 червня. За даними учасників наради, заява Зеегофера була викликана тим, що його жорстка позиція щодо біженців не знайшла повної підтримки присутніх.

 

На посаді голови ХСС Зеегофер перебуває з 2008 року. Він очолив міністерство внутрішніх справ у березні цього року.

 

Суперечки Зеегофера з Меркель розпочалися в червні, коли керівник МВС презентував план, який передбачає заходи з обмеження притоку біженців до Німеччини і містить 63 пункти. 62 з них бундесканцлерка готова була акцептувати. Єдиний суперечливий пункт – заборона на перетин німецького кордону для біженців без документів або тих, що вже зареєстровані в будь-якій іншій країні ЄУ. Меркель наполягає на загальноєвропейському вирішенні проблеми і вважає, що пропозиція Зеегофера суперечить європейським нормам надання притулку і є несправедливою щодо таких країн як Греція та Італія.

02.07.2018