СБУ: Росія використовує кібератаки як інструмент геополітичного впливу.

 

Заступник голови Служби безпеки України Олег Фролов заявив, що Росія і надалі використовуватиме кібератаки як один з інструментів геополітичного впливу.

 

Про це Фролов сказав під час Конференції високого рівня керівників антитерористичних відомств держав-членів ООН у Нью-Йорку, поінформувала прес-служба СБУ.

 

 

У доповіді української делегації йшлося про необхідність міжнародної консолідації зусиль у боротьбі з тероризмом та насильницьким екстремізмом.

 

"Важливо розуміти, що ці явища є дуже різновекторними і форми та методи такої діяльності постійно розвиваються, залежно від завдань, що ставлять перед собою терористичні організації та окремі країни-парії", – зазначив Фролов.

 

Зі слів заступника голови СБУ, одним із ключових компонентів гібридної агресії проти України стала пропаганда, яка створила сприятливе підґрунтя для розгортання цілого арсеналу інших класичних та некласичних методів ведення війни, у тому числі використання нерегулярних збройних формувань, ініціювання внутрішніх заворушень, а також кібератак та економічного тиску. При цім глобальна мережа використовується для поширення радикальної ідеології, вербування прибічників та фінансування незаконної діяльності, пов’язаної з тероризмом. Низка потужних та складних кібератак, цинічних за задумом та катастрофічних за можливими наслідками, на комп’ютерні мережі енергетичного, банківського, транспортного секторів, галузі зв’язку вкотре засвідчили намір агресора використовувати кібератаки як один з інструментів геополітичного впливу, констатував Фролов.

 

"Конструктивний міжнародний діалог, який базується на принципах взаємної довіри та поваги до міжнародного права, є запорукою для запобігання та протидії незаконному використанню інформаційних технологій з терористичною метою", – додав представник СБУ.

 

02.07.2018