«Твереза і зла молодь» планувала також напади на євреїв у Львові, – Геращенко.

 

Окрім нападу на табір ромів під Львовом, російські спецслужби «руками» української молоді планували напасти на єврейські організації у Львові, заявив народний депутат Антон Геращенко, передає УНІАН.

 

За його словами, головним завданням було показати, що в Україні діє ксенофобська організація.
 

«Та трагедія, що відбулася у Львові, – це не спонтанна ситуація. Це добре спланована акція із залученням російських спецслужб. На сьогодні ми розуміємо, що через інтернет були завербовані два керівники цієї молодіжної організації, яким в голову вселили необхідність організовувати напади не лише на ромів, а й були плани нападу на єврейські організації у Львові», – розповів Антон Геращенко.

 

«Завданням було показати, що у Львові діє ксенофобська організація, що на основі расистських поглядів демонструє свою ненависть до представників окремих національностей», – додав він.

 

Як повідомляв Z, у ніч на 24 червня група озброєних ножами, металевими трубами і ланцюгами осіб у лісовому масиві на околиці Львова напала на табір ромів. Внаслідок нападу загинув 24-річний житель Закарпатської області, ще четверо, серед яких 10-річний хлопчик, двоє 19-річних юнаків та 30-річна жінка, постраждали.

 

Вісьмох підозрюваних, серед яких один 20-річний та семеро 16-17-річних юнаків, затримано, їм оголошено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 2 місяці.

02.07.2018