Італія закриває порти для неурядових кораблів, які привозять міґрантів.

Про це повідомив італійський міністр внутрішніх справ.

 

                                  Мем зі Сальвіні з італійських ЗМІ

 

Керівник міністерства внутрішніх справ Італії і віце-прем’єр Маттео Сальвіні заявив, що суднам неурядових організацій, які доставляють в Італію нелегальним мігрантів, буде заборонено вхід в італійські порти. Сальвіні часто звинувачував некомерційні і правозахисні організації в тому, що своєю діяльністю вони «грають на руку контрабандистам», котрі доставляють до Італії нелегальних міґрантів з Північної Африки. В інтерв'ю газеті Corriere della Sera міністр заявив, що така діяльність НПО відтепер незаконна.

 

Він також привітав угоду, досягнуту на саміті Європейської Унії в Брюсселі, яка, як сподіваються в Римі, зменшить навантаження, котре відчуває країна в зв'язку з припливом мігрантів.

 

Раніше ЄУ опублікувала дані про те, що рівень міграції скоротився на 95% в порівнянні з піком кризи в 2015 році, але в останні тижні він став знову наростати. Тим часом кілька східноєвропейських держав, зокрема Польща, Угорщина й Чехія, як і раніше, відмовляються від запропонованої Брюсселем схеми переміщення 160 тисяч мігрантів з переповнених таборів у Греції та Італії.

 

Маттео Сальвіні опублікував на своїй сторінці в Facebook фотографію одного з рятувальних суден НПО, на борту якого написано «З відкритими обіймами». Віце-прем’єр додав до публікації хештег #closetheports (закрийте порти). У коментарі під фотографією він написав: «Зупинімо мафію з контрабанди людьми: що менше суден вийде в море, то менше буде смертей».

 

Італія вже давно скаржиться на відсутність солідарності з боку інших європейських країн у справі розв’язання проблеми біженців. Недавно обраний уряд популістів і націоналістів на початку червня не впустив до країни судно Aquarius  з кількома сотнями міґрантів на борту. Це судно протягом кількох днів перебувало в нейтральних водах, доки Іспанія погодилася прийняти його.

01.07.2018