В Івано-Франківську відкриють осередок Української академії лідерства.

 

Сьогодні, 27 червня, в Івано-Франківськ приїхав Святослав Вакарчук, який під зустрічі-обговорення з представниками влади та громадськості анонсував відкриття у місті осередку Української академії лідерства, передає Курс

 

Це буде шостий осередок УАЛ в Україні. 

 

Найкращим випускникам шкіл, які покажуть найвищі бали на ЗНО, пропонуватимуть взяти «відпустку» на рік і не вступати одразу в університет, а пройти Українську академію лідерства, щоби «краще усвідомити своє місце у світі». 

 

«Учасники зможуть інтелектуально й емоційно рости і відкривати очі на світ, що дасть можливість правильно у подальшому обирати професію. Це будуть ті українці, які творитимуть майбутню українську еліту. Ми отримаємо людину, яка значно ширше дивитиметься на світ», – сказав Святослав Вакарчук. 

 

За словами Святослава Вакарчука, вже є 400 випускників УАЛ, які зараз вчаться у найкращих університетах України та світу. 

 

Керівник Української академії лідерства Роман Тичківський заявив, що після першої зустрічі з місцевими підприємцями зібрано 1,8 млн грн на старт проекту у вересні 2019 року. 

 

Секретар Івано-Франківської міської ради Оксана Савчук у коментарі журналістам розповіла, що протягом року повинні капітально відремонтувати приміщення палацу Потоцьких. Вона пояснила, що міська рада візьме на себе зобов'язання підвести комунікації до палацу Потоцьких та зробити зовнішні ремонти, а УАЛ здійснить ремонт всередині. 

 

З міського бюджету на це планують виділити 10 млн грн, хоча точна сума ще буде обговорюватися.

27.06.2018