Депутати Івано-Франківська просять Міносвіти припинити пропаганду гомосексуалізму.

 

Депутати Івано-Франківської міської ради сьогодні, 21 червня, під час засідання сесії ухвалили звернення до міністра освіти Лілії Гриневич про неприпустимість «пропаганди гомосексуалізму» у шкільних підручниках, інформує сайт міськради Івано-Франківська.

 

Це звернення стало реакцією на зміни до шкільних підручників, внесені спеціальною антидискримінаційною комісією. Так, зокрема, у підручниках слово «батьки» замінюють на «рідні», пояснюють дитині роль жінки, яка має бути зображена не лише на кухні, а батько – не лише у костюмі на роботі, як до цього звикли.

 

Депутати Івано-Франківська виступають проти підручника «Громадянська освіта», в якому нібито намагаються «нав’язати природність одностатевих пар».

 

«Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, з великим обуренням сприймаємо спроби нав’язувати українському суспільству антиморальні норми одностатевих пар, начебто як прояв природності та гуманізму», – йдеться у зверненні.

 

Депутати заявили, що через підручники дітям нібито намагаються нав’язувати «чуже національному розумінню поняття про природність одностатевих пар, формування у наших дітей думки, що такі пари є одним із різновидів сім`ї».

 

Депутати вимагають не допустити поширення таких підручників в українських школах, а також оприлюднити їх повну версію для громадського обговорення.

 

З текстом звернення можна ознайомитися на сайті міськради Івано-Франківська.

21.06.2018