Росія здійснює реновацію ядерного бункера під Калінінградом.

Активність у районі бункера зауважили американські науковці.

 

 

Федерація американських науковців (Federation of American Scientists – FAS) стверджує, що під селищем Куликове Калінінградської області відбувається оновлення російського сховища ядерного зброї. Повідомлення про це з’явилося на сайті організації в понеділок, 18 червня.

 

Вчені покликаються на супутникові знимки об'єкта. «У нього є всі ознаки типових російських сховищ ядерного зброї», заявив керівник відділу ядерної інформації FAS Ганс Крістенсен (Hans Kristensen). За його оцінкою, роботи з оновлення об'єкта почалися в 2016 році.

 

В опублікованому матеріалі повідомляється, що за об'єктом велося спостереження впродовж останніх двох років. Про деякі роботах з його реновації вченим було відомо давно, однак зараз, як сказано в повідомленні, «відбувається щось драматичне». За словами Крістенсена, «отримані фотографії не є доказом того, що на об'єкті перебуває ядерна зброя, однак доводять, що об'єкт активний».

 

Американські науковці також вказують на те, що раніше в Росії аналогічним чином були оновлені інші сховища, зокрема на базі атомних підводних човнів на Камчатці.

18.06.2018