СБУ затримала ще одного учасника у "справі Бабченка".

 

Служба безпеки України в рамках розслідування справи про організацію вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка затримала громадянина України Г., який керував іще однією групою з підготовки терактів на замовлення спецслужб Росії.

 

Про це повідомив на брифінґу в п'ятницю в Києві заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Богдан Тиводар, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

 

Досудове розслідування встановило, що підозрюваний в організації вбивства Бабченка Борис Герман за вказівкою другого фігуранта "справи Бабченка" В'ячеслава Пивоварника у травні 2018 року здійснив фінансування і логістику з Росії в Україну групи громадян України з трьох осіб, які в російському місті Ростов-на-Дону пройшли інструктаж і навчання, "спрямоване на подальше вчинення терористичних актів на території України".

 

Тиводар запевнив, що інструктаж і навчання проводили з представниками спецслужб РФ.

 

З його слів, у громадянина Г. під час обшуку за місцем його проживання вилучено вогнепальну зброю і патрони до неї. "Наразі є достатнього підстав обґрунтовано підозрювати громадянина Г. у причетності до підготовки терактів. Його затримано й повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю", а також у підготовці терористичного акту", – повідомив Тиводар.

 

Представник слідчого управління СБУ поінформував, що самому В'ячеславу Пивоварнику повідомили про підозру за статтею "організація і підготовка терористичного акту". "Наразі проводять слідчі та розшукові заходи, спрямовані на встановлення конкретного місцезнаходження підозрюваного на території РФ", – сказав представник СБУ.

 

Нагадаємо, під час судового засідання підозрюваний в організації спроби вбивства журналіста Аркадія Бабченко Борис Герман назвав В'ячеслава Пивоварника відповідальним "у приватному фонді Путіна" за безлади в Україні. Зі слів Германа, нині Пивоварник мешкає в Москві.

 

Богдан Тиводар також сказав, що проти Бориса Германа є докази про те, що він виступав посередником фінансування проросійських політичних сил в Україні.

 

"Задокументовано, що Герман був посередником, за допомогою якого російські спецслужби здійснювали фінансування проросійських політичних сил в Україні, згадується партія "Розумна сила", – сказав Тиводар.

 

При цім він додав, що "рішення про передачу грошей приймалося на рівні найвищого політичного керівництва РФ, а сам Герман чітко визначає свої функції як касира".

 

Під час брифінгу, зокрема, оприлюднили фрагменти аудіозаписів з обговоренням передачі коштів. Фіґуранти згадують про "Вову Пу". Згідно з трактуванням СБУ, йдеться про Владіміра Путіна, повідомляє аґенція УНІАН.

 

15.06.2018