В Івано-Франківську іноземців перевірятимуть на знання української мови.

 

Сьогодні, 14 червня, виконавчий комітет Івано-Франківської міськради створив комісію з проведення випробування на володіння державною мовою або її розуміння в обсязі, достатньому для спілкування для прийняття до громадянства України, передає Місто.

 

Відтак комісія складатиметься з голови та 4 членів. До її складу можуть входити працівники департаменту та педагогічні працівники закладів освіти міста, які виявили високий рівень володіння державною мовою.

 

Людина, яка має намір порушити клопотання про прийняття до громадянства України, має звернутися з особистою заявою до директора департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради з проханням визначити рівень володіння державною мовою.

 

Комісія забезпечує підготовку відповідних тестових (чи інших) завдань для проведення випробування. За результатами випробування готують висновок про рівень володіння державною мовою людиною, яка звернулась.

 

«Час від часу до нас приходять люди, які хочуть отримати громадянство. І ми хочемо створити комісію, щоб це можна було зробити», – сказав директор департаменту освіти Ігор Смаль.

 

Міський голова Руслан Марцінків зазначив, що зараз у місті є 4 тисячі іноземців.

14.06.2018