На Старосамбірщині створять нацпарк «Королівські бескиди».

 

У Старосамбірському районі створять національний природний парк «Королівські бескиди» площею майже 9 тис. га. Про це ішлося під час відповідної наради у Старосамбірській районній адміністрації.

 

Парк створять на території Старосамбірського ДЛГП ЛГП «Галсільліс», це попередньо погоджено основним землекористувачем – ОКС ЛГП «Галсільліс».

 

«Новий заповідний об'єкт сприятиме збереженню, відтворенню, ефективному та різнобічному використанню природних комплексів та об’єктів, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність на Старосамбірщині», – повідомляє Старосамбірська районна рада.

 

Відтак місцева влада має підготувати клопотання до Міністерства екології та природних ресурсів України про створення національного природного парку «Королівські бескиди».

 

Національний природний парк – це категорія природно-заповідного фонду, що охороняється від більшості видів людської діяльності та забруднення. На відміну від заповідників та природних резервів, де заборонена майже будь-яка діяльність людини, однією з цілей створення національних парків є відпочинок, тому вони дозволяють відвідування туристів та перебування на своїй території за певних умов.

 

Як повідомляв Z, на Львівщині також створять національний природний парк на честь Любомира Гузара.

13.06.2018