КНДР погодилася на повну денуклеаризацію.

У відповідь США зобов'язалися надати гарантії безпеки Корейського півострова.

 

 

Президент США Дональд Трамп і керівник КНДР Кім Чен Ин у вівторок, 12 червня, підписали в Сінґапурі спільний документ. На церемонії підписання Трамп повідомив, що очікує початку денуклеаризації Корейського півострова вже найближчим часом.

 

Президент США заявив, що підписано «дуже важливий документ, досить всеосяжну угоду». «Ми дуже горді тим, що сьогодні відбулося», – процитувала слова глави Білого дому телерадіокомпанія Deutsche Welle.

 

Згідно з повідомленнями, документ зобов'язує КНДР до повної денуклеаризації Корейського півострова. США у відповідь зобов'язуються надати Пхеньяну гарантії безпеки Кореї.

 

Після церемонії підписання Кім Чен Ин пообіцяв: «Світ стане свідком дуже великих змін. Ми вирішили залишити минуле позаду». Трамп повідомив, що йому вдалося налагодити з Кім Чен Ином особливі відносини. Він висловив упевненість в тому, що в майбутньому ще багато разів зустрінеться з Кімом, котрого він має намір запросити до Вашингтона.

 

Нагадаємо, що історична зустріч між лідерами США і КНДР почалася зранку 12 червня в готелі Capella на острові Сентоса в Сінґапурі. Перед її початком Дональд Трамп і Кім Чен Ин потисли один одному руки перед об'єктивами телекамер. 

12.06.2018