У Львові відбувся масштабний півмарафон.

 

Учора, 10 червня, у Львові відбувся 3rd Molokiya Lviv Half Marathon, участь у якому взяли 1288 людей, які пробігли дистанцію в 21 км. Це рекордна в Україні кількість учасників після Києва, передає День.

 

Цього року, як і торік, перемогу здобув львів’янин Тарас Сало, який пробіг з результатом 1:08:49. Другим фінішну лінію перетнув Юрій Грицак з Миколаєва, відставши від переможця на 38 секунд. Замкнув трійку лідерів ще один львів’янин Юрій Вихопень.


Тарас Сало. Фото: День/Павло Паламарчук.
 

Серед жінок у напівмарафоні найшвидшою була чернівчанка Юлія Профіс, яка подолала 21 кілометр за 1:19:15. Другою із відставанням у 22 секунди прибігла львів’янка Марія Гудак. Третьою виявилася ще одна уродженка Львова – Тетяна Вернигор.

 

Кожен із переможців напівмарафону отримав від організаторів 6,5 тис. грн.

 

Загалом в межах 3rd Molokiya Lviv Half Marathon відбулося кілька забігів. Зокрема, бігли 5 кілометрів, дівчата та хлопчики мали забіги по 1000 та 500 метрів, естафету тощо.

 

Окремо відбувся благодійний забіг на 2 км, метою якого було зібрати кошти для Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Юрія Липи. Участь в цьому забігу взяв міський голова Львова Андрій Садовий з дружиною Катериною Кіт-Садовою.

 

Загалом у львівському напівмарафоні взяло участь близько 3 тисяч людей, з яких 300 іноземців, що представляли 24 країни. Реєстраційний внесок становив 250 грн. Половину зібраних коштів організатори спрямують на благодійність. Наймолодшим учасником 3rd Molokiya Lviv Half Marathon виявився кількамісячний малюк, а найстаршим – 74-річний чоловік.


Львівський півмарафон. Фото: День/Павло Паламарчук.
 

3rd Molokiya Lviv Half Marathon – один із семи етапів бігової ліги Run Ukraine Running League 2018, що включає у себе старти у Києві, Дніпрі, Львові, Одесі і Запоріжжі. По завершенню останнього етапу визначать переможців серед чоловіків та жінок. Головний приз Run Ukraine Running League 2018 – участь у престижному міжнародному марафоні.

11.06.2018