Росію позбавили права проводити Універсіаду 2023 року.

Окрім того, Росію та Білорусь взагалі тимчасово позбавили права участі в Універсіадах.

 

 

Міжнародна федерація університетського спорту (FISU) вирішила позбавити російське місто Єкатеринбург права приймати в себе літню Універсіаду 2023 року. Куди саме буде перенесено міжнародне студентське змагання, поки що не повідомляють.

 

«Сьогодні на онлайн-засіданні виконавчого комітету FISU було ухвалено рішення відкласти право Єкатеринбурга на проведення Всесвітніх студентських ігор 2023 року», – йдеться у заяві пресслужби FISU, опублікованій на офіційному сайті організації.

 

FISU також загалі призупинила участь Росії та Білорусі у своїх заходах. Таким чином, російські та білоруські спортсмени пропустять Універсіаду в китайському місті Ченду, яка відбудеться з 26 червня до сьомого липня.

 

Окрім того, всі раніше заплановані на 2022 рік змагання під егідою FISU в Росії та Білорусі не проводитимуть.

 

Універсіада в Єкатеринбурзі мала пройти з 8 до 19 серпня 2023 року.

 

Після початку війни в Україні багато міжнародних організацій усунули російських та білоруських атлетів від участі у своїх змаганнях. На деяких спортсменів – наприклад, шахіста Сергія Карякіна та плавця Євгена Рилова – наклали персональну дискваліфікацію за публічну підтримку російського вторгнення в Україну.

29.04.2022