Путін пригрозив Україні втратою державності у відповідь на атаку Донбасу.

 

Президент Росії Владімір Путін пригрозив Україні важкими наслідками – аж до збитку державності – при спробі звільнити Донбас.

 

Про це він сказав під час "прямої лінії" на російському телебаченні, інформує аґенція УНІАН.

 

 

"Я сподіваюся, що до таких провокацій не дійде, а якщо це станеться, я гадаю, що це матиме дуже тяжкі наслідки для української державності в цілому. Ще раз хочу наголосити, що сподіваюся, що нічого подібного не станеться", – сказав Путін, відповідаючи на запитання про те, що українська армія може скористатися проведенням чемпіонату світу з футболу в Росії для того, щоб звільнити Донбас.

 

Путін каже, що "неможливо залякати людей, які живуть на цих територіях на Донбасі".

 

"Бачимо, що там відбувається, бачимо, як люди все це переживають. Ми надаємо обом невизнаним республікам допомогу і будемо робити це далі", – сказав Путін.

 

Президентові Росії "сумно" з того, що відбувається на Донбасі. На його погляд, це свідчить про те, що "чинне українське керівництво не здатне вирішити цю проблему".

 

"Як можна вирішувати цю проблему, вважаючи ці території своїми і організовуючи там повну блокаду, вважати людей своїми громадянами і піддавати їх обстрілу, коли страждають мирні жителі?" – сказав Путін.

 

Він стверджує, що збройні атаки на Донбас нічого не дадуть. "Це просто безглуздо з точки зору остаточного результату – відновлення територіальної цілісності країни. Що довше, що далі це відбувається, то гірше для України", – грозить президент РФ.

 

Владімір Путін не відкидає застосування альтернативних сценаріїв щодо Донбасу. "Подивимося, як ситуація розвиватиметься. Ми зробимо зі свого боку все, щоб вона була вирішена в рамках "мінського процесу" та "мінських домовленостей", – зазначив Путін. 

 

07.06.2018