Восени знову запрацює Дрогобицький завод автомобільних кранів.

 

Восени 2018 року запрацює Дрогобицький завод автомобільних кранів, що зупинився два роки тому, інформує прес-служба Дрогобицької міської ради. Після запуску виробництва тут випускатимуть автокрани на шасі білоруських МАЗів.

 

Учора, 5 червня, на території підприємства відбулась зустріч української та білоруської сторін.

 

Відтак, роботи з відновлення заводу розпочнуть з 1 липня, а вже у жовтні-листопаді завод запрацює на третину своєї потужності. Решту виробництва планують запустити згодом.

 

Для початку роботи заводу залучать близько 150 млн грн.

 

Загалом, за словами посадовців, за умови повного функціонування заводу буде створено близько тисячі робочих місць, а на початковому етапі – 300 робочих місць.

 

Дрогобицький завод автомобільних кранів запрацював у 1965 році. Там випускали крани-маніпулятори на шасі українських КрАЗів, білоруських МАЗів та російських КамАЗів. З 1990 року тут розпочали виготовляти автокран «Силач». У 2000-х роках, коли підприємство вже було роздержавлене, тут на шасі танка Т-62 розробили спеціальний гусеничний кран КГС-28.01 вантажопідйомністю 28 тонн.

 

Рекордне виробництво на заводі було у 2007 році. Тоді на підприємстві виготовили 748 кранів та завершили рік з прибутком понад 34 млн грн. Проблеми у заводу почались з економічної кризи у 2008 році. У 2016 році завод визнали банкрутом і він припинив свою роботу.

06.06.2018