Відповідати за вибух на шахті "Степова" будуть 6 посадовців.

 

Обвинувальний акт щодо шістьох керівників та інженерно-технічних працівників ВП «Шахта "Степова"» ДП «Львіввугілля», які до та на момент настання аварійного випадку виконували свої посадові обов’язки, скерований на розгляд суду, повідомили у відділі комунікації поліції Львівщини.

 

2 березня 2017 року на відокремленому підрозділі «Шахта "Степова"» ДП «Львіввугілля», розташованому у селі Глухів Сокальського району, стався вибух метаноповітряної суміші, внаслідок якого восьмеро працівників шахти загинули та ще 23 були травмовані.

 

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

 

Як встановили під час досудового розслідування правоохоронці, вибух стався через неналежну роботу шахтного устаткування, а саме через незабезпеченість дільниці розрахунковою кількістю повітря та електричне іскріння кабелю, що не відповідав умовам використання.

 

25 травня 2018 року до суду було скеровано обвинувальний акт щодо шістьох осіб – керівників та інженерно-технічних працівників ВП «Шахта "Степова"», які до та на момент настання аварійного випадку виконували покладенні на них функціональні обов’язки.

31.05.2018