Україна та Угорщина домовилися про переговори щодо мовної статті.

 

Міністри закордонних справ України та Угорщини Павло Клімкін та Петер Сіярто мають намір провести консультації з угорською громадою в Україні в середині червня щодо впровадження мовної статті освітнього закону.

 

Про це Клімкін повідомив журналістам у Нью-Йорку за підсумками своєї зустрічі з головою МЗС Угорщини, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна"

 

 

"Ми зустрінемося. Можливо, в Києві, можливо, в Будапешті, але, найімовірніше, усім подобається Берегове. Два міністри закордонних справ, два міністри освіти і представники угорської громади, щоб остаточно знайти те рішення, яке працюватиме для наших громадян угорського походження... Ми зустрінемося, найімовірніше, в середині червня або трохи пізніше", – сказав Клімкін.

 

Міністр додав, що 5 червня відбудеться зустріч представників Міністерства освіти і науки України з представниками угорської національної меншини.

 

"Угорська сторона сприятиме цим консультаціям, щоб вони були результативними", – зазначив міністр.

 

Зі слів Клімкіна, переговори будуть спрямовані на те, "щоб остаточно визначити те рішення, яке буде працювати для наших громадян угорського походження".

 

Міністр зазначив: "Логіка рішень полягає в тому, щоб прибрати цю дискримінацію, щоб викладання мови було покращене, щоб вони розуміли, в якій вони країні живуть, але й щоб допомогти їм повністю зберегти самобутність", – цитує "Європейська правда"

 

30.05.2018