Американсько-північнокорейський саміт пройде, як і було заплановано, 12 червня.

Як запевняє Білий дім, зараз триває активна підготовка зустрічі Дональда Трампа з Кімом Ченом Ином.

 

 

«Білий дім готується до того, що запланована зустріч президента США Дональда Трампа і північнокорейського лідера Кіма Чена Ина відбудеться 12 червня, як і було визначено раніше», – повідомила прес-секретарка Білого дому Сара Сандерс (Sarah Sanders), чиї слова цитує телеканал CNBC.

 

«Президент вважає, що перемовини протікають дуже добре і зустрічі, які пройшли цього тижня, безумовно, є ознаками поступу», – запевнила пані Сандерс. Вона все ж зауважила, що Білий дім готовий до всіх варіантів розвитку подій: до того, що зустріч відбудеться 12 червня або буде перенесена на пізніший термін.

 

Нагадаємо, що щойно в четвер, 24 травня, Трамп оголосив про скасування зустрічі, оскільки, за його словами, Північна Корея своїми останніми заявами продемонструвала «відкриту ворожість». «Весь світ, і особливо Північна Корея, втратили можливість для досягнення довгострокового миру, великого поступу і благополуччя. Цей втрачений шанс – воістину сумний момент в історії», – написав Трамп у листі, адресованому Кіму Чену Ину.

 

Цей лист був написаний уже після того, як Пхеньян, виконуючи попередні умови для проведення саміту, відпустив додому американських громадян, котрих утримували в північнокорейських в’язницях, а також зруйнував розташований на північному сході країни ядерний полігон Пхунґері.

 

А вже в ніч на суботу, 26 травня, президент США Дональд Трамп написав у своєму Twitter про відновлення перемовин із КНДР. «У нас дуже продуктивні переговори з Північною Кореєю про повернення до проведення саміту, який, якщо він відбудеться, швидше за все, пройде в Сінгапурі в намічений день, 12 червня, і, за необхідності, буде продовжений», – написав президент США.

 

30.05.2018