Дональд Трамп таки скасував зустріч з Кімом Ченом Ином.

Зустріч президента США з лідером КНДР була запланована на 12 червня.

 

 

Про скасування зустрічі йдеться в листі глави Білого дому, адресованому північнокорейському лідеру. «Цим листом повідомляю Вас, що Сінґапурський саміт не відбудеться. Я дуже хотів зустрітися з Вами. На жаль, через жахливий гнів і відкриту ворожнечу в останній Вашій заяві я вважаю неможливим провести цю давно заплановану зустріч», – йдеться в листі Трампа, який у четвер, 24 травня, було опубліковано на сторінці Білого дому в Twitter.

 

Звертаючись до Кіма Чена Ина, американський президент згадує висловлювання лідера КНДР щодо ядерних можливостей Північної Кореї і заявляє, що американські «можливості настільки більш великі й потужні, що я молю Бога, аби вони ніколи не були застосовані».

 

 

Президент Трамп, проте, не відкидає можливості проведення саміту в майбутньому. «Дуже чекаю зустрічі через якийсь час і дякую за звільнення заручників, котрі на даний момент перебувають вдома зі своїми родинами. Це був чудовий жест, і ми вдячні за нього», – зазначає президент США в своєму листі лідерові КНДР.

 

«Якщо ви зміните свою думку щодо цієї надзвичайно важливої ​​зустрічі на найвищому рівні, не плекайте сумнівів, щоб зателефонувати мені або написати. Світ, а особливо Північна Корея упустили велику можливість перейти до довгоочікуваного миру й великого процвітання. Ця упущена можливість воістину сумний момент в історії», – йдеться в листі Дональда Трампа.

 

Держсекретар США Майк Помпео повідомив, що листа Трампа передано до Пхеньяна.

 

Нагадаємо, що Дональд Трамп і Кім Чен Ин домовилися про зустріч на початку березня. А 10 травня американський президент оголосив дату й місце зустрічі – 12 червня в Сінґапурі.

24.05.2018