Російський олігарх Роман Абрамович отримує громадянство Ізраїлю.

 

Ймовірною причиною такого його кроку може бути можливість мешкати у Великій Британії без візи, з отриманням якої у нього виникли проблеми

 

 

Ізраїльська преса, зокрема щоденна газета Haaretz, повідомила, що Роман Абрамович в понеділок, 28 травня, приватним літаком прибув до Ізраїлю. Літак приземлилося на міжнародному летовищі імені Бен-Гуріона в передмісті Тель-Авіва. Безпосередньо в аеропорті бізнесменові видали чинне всередині країни посвідчення особи. Його надає Міністерство репатріації та інтеграції. Окрім того, мільярдер отримав посвідчення репатріанта.

 

Відомо теж, що запит про отримання громадянства Роман Абрамович оформляв відповідно до стандартної процедури – через амбасаду Ізраїлю в Москві. Його документи були розглянуті в рамках закону «Про повернення», який є правовою основою для надання ізраїльського громадянства.

 

Деякі ізраїльські видання пишуть, що олігарх мешкатиме в одному з районів Тель-Авіва – Неве-Цедек. Там для нього нібито будують велику кам’яницю.

 

За словами експертів, отримати ізраїльське громадянство Абрамовича змусив інцидент з британською візою. Досі він в’їжджав до Об’єднаного Королівства за так званою інвестиційною візою, яку видають за вкладання в британську економіку понад двох мільйонів фунтів стерлінгів. Віза видається на 3 роки і 4 місяці, після чого її можна продовжити.

 

Термін дії попередньої візи Абрамовича закінчився в квітні. Проблеми з отриманням нової не дозволили йому відвідати фінал Кубка Англії за участі належного йому футбольного клубу Chelsea. Відомо, що в посольстві олігарха попросили пояснити британській владі походження своїх статків.

 

Тим часом ізраїльський паспорт дає його власникам право безвізового в'їзду в понад 100 країн світу, включно з Великою Британією (і перебувати там протягом 90 днів із кожних 180).

 

29.05.2018