Тернопільська влада шукає інвестора для аеропорту.

 

Вихідними у Збаражі на Тернопіллі відбувся 10-й Міжнародний інвестфорум – майданчик для співпраці з потенційними закордонними партнерами. Під час форуму увагу приділили і летовищу Тернополя: влада готова віддати аеропорт в оренду бодай за гривню, та інвестора наразі немає, ідеться в сюжеті ІНТБ.

 

Як розповів голова Тернопільської облради Віктор Овчарук, у Збаражі підписано договір з польською консалтинговою компанією, чия технічна група вивчить можливості аеропорту та підготує відповідний проект для майбутніх інвесторів.

 

Тернопільське летовище є ліцензованим, проте здійснює лише чартерні перевезення.

 

«Ми летовище готові віддати за гривню, аби воно розвивалося. Ми готові до будь-якої співпраці», – сказав Віктор Овчарук.

 

Голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна під час форуму нагадав, що Тернопілля звернулося з пропозицією використовувати аеропорт до лоукост-перевізника WizzAir, проте відповіді наразі немає.

 

Раніше влада області озвучувала, що на повну модернізацію аеропорту в Тернополі потрібно 15–17 млн грн. Передусім тут треба ремонтувати злітно-посадкову смугу.

 

Аеродром «Тернопіль» має штучну злітно-посадкову смугу, збудовану 1984 року, сертифіковану в 2016-му та готову приймати повітряні судна максимальною злітною масою до 68 т без обмежень та до 100 т із частотою 1–2 рейси на добу. Тут є 2 перони на 7 місць стоянок літаків. Аеродром належить до класу “Г”. Аеровокзал має два пасажирські термінали, проте більший, що здатен приймати великий пасажиропотік, у непридатному для обслуговування пасажирів стані. Малий термінал працює в робочому режимі і здатний обслуговувати 40 пасажирів за годину.

 

Тернопільський аеропорт у 2016 році отримав сертифікат служби авіаційної безпеки, що засвідчує його повну придатність для прийому літаків. Це сталося після його включення в державну програму підтримки малих аеропортів та виділення відповідних коштів на модернізацію летовища.

28.05.2018