Міський голова Золочева продовжив голодування через незаконне будівництво до 31 травня.

 

Учора, 23 травня, суд розглядав питання щодо земельної ділянки в середмісті Золочева, на якій місцевий підприємець почав будівництво і через яку міський голова Ігор Гриньків оголосив голодування.

 

У розгляді справи про «Витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння та визнання незаконною та скасування реєстрації права власності на земельну ділянку» оголошено перерву, тож Ігор Гриньків продовжує голодування до 31 травня. Про це він написав на своїй сторінці в мережі Facebook.

 

«Мирна акція протесту проти самочинного будівництва триває. Продовжуємо збір підписів за повернення землі громаді міста», – написав Ігор Гриньків.


Будівництво на площі Вічевій у Золочеві, проти якого виступає міський голова. Фото: Ігор Гриньків/Facebook

 

Як повідомляв Z, міський голова Золочева Ігор Гриньків розпочав голодування 14 травня на знак протесту проти самочинного будівництва в середмісті.

 

На п’ятий день рішенням Державної архітектурно-будівельної інспекції анульовано дозвіл на будівництво.

 

Згідно з рішенням, зведення прибудови магазину промислових товарів та кафе-бару до існуючого кінотеатру на площі Вічевій, 1 у Золочеві «не відповідають погодженій та затвердженій проектній документації, чим порушено ст.9, ч.1 ст.27 ЗУ "Про архітектурну діяльність", ч.2 ст. 5, ч.4 ст.2 ЗУ "Про регулювання містобудівної діяльності"».

 

Тепер Ігор Гриньків вимагає через суд повернути земельну ділянку у власність міста.


Міська рада Золочева працює просто неба біля будівництва. Фото: Ігор Гриньків/Facebook.

 

Назва міської акції проти незаконного будівництва – «Молот має силу». Окрім того, що міський голова голодує, всі заходи міськради відбуваються просто неба біля будівництва, а містяни лишають свої підписи за припинення нищення середмістя. Щодня о 12 год. чиновники, депутати і мешканці Золочева ходять стукати молотами по паркану будови.

 

Фото: Ігор Гриньків/Facebook.

24.05.2018