Голодування міського голови дало перші результати.

 

Дозвіл на будівництво на центральній площі Золочева, через яке міський голова Ігор Гриньків оголосив голодування, скасувала сьогодні, 18 травня, Державна архітектурно-будівельна інспекція України, передає Zaxid.net.

 

У рішенні про анулювання дозволу на будівництво зазначено, що 17 травня інспектори оглянули вул. Кривоноса та пл. Вічеву у Золочеві, де триває будівництво кафе та магазину промтоварів впритул до кінотеатру «Дружба». Співробітники ДАБІ виявили, що це будівництво не відповідає погодженій проектній документації. Тому ДАБІ України вирішила анулювати дозвіл на виконання будівельних робіт. Цей дозвіл підприємець Ігор Бартків, що веде самовільне будівництво на центральній площі Золочева, отримав у 2009 році.

 

Попри це рішення Держархбудінспекції, міський голова Золочева Ігор Гриньків продовжує голодувати. Він чекає, поки суд відбере у забудовника земельну ділянку.

 

«Це маленька перемога. Але хочу сказати, що все буде завершене тоді, коли суд забере землю, поверне її громаді, і ми знесемо цей самобуд. 23 травня має відбутися засідання у цій справі, і якщо рішення суду не буде позитивним, я продовжу голодування», – заявив Ігор Гриньків.

 

За словами Ігоря Гриньківа, за чотири дні голодування він схуд на 4 кг. Щодня його оглядають лікарі, які наразі не зафіксували суттєвого погіршення здоров’я.

 

Безстрокове голодування у центрі Золочева Ігор Гриньків розпочав 14 травня.

18.05.2018