Справу Мартиненка передали до суду.

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про скерування до суду справи на колишнього народного депутата з партії "Народний фронт" Миколи Мартиненка, підозрюваного у заволодінні майном "Енергоатому".

 

Про це йдеться у повідомленні прес-служби САП.

 

 

"Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою за наслідками досудового розслідування НАБУ скеровано до суду обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього парламентаря Мартиненка М.В., Переломи С.В., Журила Р.М., Сорокіна О.Г., Богданця В.І., Василькова В.О.", – звітується відомство Назара Холодницького.

 

Обвинуваченим інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст.209 (леґалізація доходів, одержаних злочинним шляхом), ч.1 ст.255 КК України (створення злочинної організації).

 

Зокрема, екс-голові парламентського комітету з питань ПЕК Миколі Мартиненку та керівнику дочірнього підприємства "Атомкомплект" у складі "Енергоатому" Валерію Василькову інкримінується заволодіння коштами ДП "НАЕК «Енергоатом»" при укладенні та виконанні контрактів постачання обладнання для цього підприємства від чеської компанії SKODA JS та укладенні і виконанні контракту між SKODA JS і компанією BRADCREST INVESTMENTS SA на загальну суму 6 400 777 євро. 

 

"Окрім того, Мартиненко М.В., Перелома С.В., Журило Р.М., Сорокін О.Г. та Богданець В.І. обвинувачуються у заволодінні коштами ДП «СхідГЗК» в розмірі 17,28 млн дол. США, шляхом неправомірного укладення та подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП «СхідГЗК» №70/13 через австрійську компанію-посередника STEUERMANN Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, підконтрольну учасникам злочинної організації", – додали у САП.

 

Нагадаємо, Миколу Мартиненка було затримано у цій справі 20 квітня 2017 року. Через два дні після того Солом'янський суд Києва відпустив Мартиненка на поруки народних депутатів з "Народного фронту" та кількох міністрів.

 

29 січня 2018 року суд відмовився продовжувати покладені на Мартиненка зобов'язання як підозрюваного.

 

22.05.2018