Футбольний чемпіонат завершився – "Ворскла" здобула медалі вперше за 21 рік.

 

У неділю завершився чемпіонат України футболу сезону 2017/2018 років. У фінальний день Прем'єр-ліги "Ворскла" обіграла в Полтаві луганську "Зорю" – 2:0 – здобувши бронзові медалі турніру.

 

Востаннє "Ворскла" здобувала медалі ще 21 рік тому, в 1997-му. Прикметно, що полтавці спромоглися на бронзу всупереч суттєвим фінансовим труднощам у клубі.

 

 

У матчі, котрий за інакших обставин був би окрасою чемпіонату (а тепер не мав турнірного значення), київське "Динамо" на своєму полі подолало донецький "Шахтар" – 2:1. Незважаючи на те, що "гірники" оформили золоті медалі достроково, ще минулого туру, цього сезону вони не перемагали "динамівців" жодного разу – в чемпіонаті "синьо-білі" мають три перемоги й один реміс над принциповими суперниками. 

 

За підсумками турніру вищий дивізіон покине “Сталь” із Кам'янського. Натомість у Прем'єр-лігу вийде відроджений київський "Арсенал", котрий виграв у Першій лізі.

 

Крім того, дві команди з вищої ліги зіграють у плей-оф з призерами першості за право грати серед найсильніших: “Зірка” (Кропивницький) і “Чорноморець” (Одеса), які посіли в УПЛ 10-те та 11-те місця, гратимуть, відповідно, з “Десною” (Чернігів) і "Полтавою”.

 

Львівські "Карпати" в останньому турі позбиткувалися з аутсайдера "Сталі" – 3:0 – і фінішували на восьмій сходинці.

 

21.05.2018