Отруєного екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля виписали зі шпиталю.

Його доньку Юлію виписали з лікарні в Солсбері ще півтора місяця перед тим.

 

 

Нагадаємо, що Сергій Скрипаль стаціонарно лікувався від отруєння два з половиною місяці. Тривалий час він і його донька перебували в комі. Юлію Скрипаль виписали з лікарні 9 квітня.

 

Про виписку 66-річного Сергія Скрипаля повідомило радіо ВВС з покликом на Національну службу охорони здоров'я Великої Британії.

 

«Лікування Скрипаля було величезним і безпрецедентним викликом. Виписка зі шпиталю – це важливий етап його відновлення, який зараз відбуватиметься далеко від лікарні», – зазначила в коментарі для преси представниця шпиталю в Солсбері Лорна Вілкінсон (Lorna Wilkinson).

 

Нагадаємо, що 4 березня 66-річного Сергія Скрипаля і його 33-річну доньку Юлію виявили непритомними на лавці біля торговельного центру в британському місті Солсбері. Їх відвезли до місцевого шпиталю зі симптомами отруєння сильнодіючою синтетичною  речовиною. Пізніше з ознаками отруєння були шпиталізовані ще двоє британських полісменів, котрі першими прибули на місце злочину.

 

Британська влада вважає, що проти них могли застосувати нервово-паралітичну речовину класу «Новачок», а за нападом, з високою ймовірністю, стоїть Росія.

 

Замах на Скрипалів призвів до поважної кризи у відносинах між країнами Заходу і Росією. Близько 30 країн оголосили про депортацію російських дипломатів в знак солідарності з Великою Британією. Росія у відповідь почала висилати співробітників західних дипломатичних місій. Водночас Москва відкидає всі звинувачення щодо своєї причетності до хімічної атаки в Солсбері.

18.05.2018