Водії трамваїв і тролейбусів попереджають про страйк.

 

Водії ЛКП «Львівелектротранс» можуть оголосити міні-страйк у відповідь на відтермінування введення тарифної частини заробітної плати на шість місяців, повідомили у профспілці ЛКП «Львівелектротранс», передає Дивись.Інфо.

 

«Ситуація, яка відбулась у жовтні 2013 року, може повторитись. Тоді водії організували міні-страйк і впродовж трьох ранкових годин не виходили на маршрут. Причиною може стати відтермінування введення тарифної частини заробітної плати на шість місяців новим керівництвом ЛЕТу без погодження з профспілками, тобто в односторонньому порядку, що забороняє ст. 22 Закону України «Про оплату праці».

 

Зміни і доповнення до Галузевої угоди були підписані 16 квітня 2018 р. Водії мають намір в разі неперерахування заробітної плати з 16 квітня 2018 р. та невиплати її до 30 травня 2018 р. влаштувати невиїзд трамваїв і тролейбусів на лінію 1 червня 2018 р. Таким чином може здійснитися мрія деяких керівників міста, що Львів буде пішохідним», – йдеться у повідомленні.

 

У профспілці також зазначають, що збільшення вартості проїзду в електротранспорті було зумовлене необхідністю підвищення зарплатні водіям.

16.05.2018