Декларації зі сімейними лікарями підписали близько 105 тис. містян.

 

У Львові станом на 11 травня декларацію з сімейним лікарем підписали вже 105 тис. людей, повідомив начальник управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимир Зуб, передає ЗіК.

 

«У середньому на оформлення одного пацієнта йде приблизно 15-20 хвилин. У день до 20 пацієнтів підписують декларацію», – зазначила сімейний лікар 4-ї поліклініки.

 

Щоб пришвидшити цей процес, лікар радить, окрім паспорта й ідентифікаційного коду, приносити з собою також їхні копії. Окрім того, потрібно мати при собі мобільний телефон, оскільки після внесення даних в електронну систему на мобільний приходить SMS з кодом підтвердження. Система досі може зависати і SMS може не приходити одразу, однак тоді, як кажуть у поліклініці, в пацієнта все одно приймають паперові документи, а в електронну систему вносять пізніше.

 

«На початку квітня ми не вступали в цей процес, бо були не вирішені всі технічні моменти. На сьогодні ми констатуємо, що всі постанови прийняті і що система працює більш-менш стабільно», – зазначив Володимир Зуб.

 

Станом на сьогодні у Львові декларації з сімейними лікарями підписало приблизно 14% від прописаного населення, що є більше, ніж в середньому по Україні (загалом у державі цей показник становить 10%). При цьому лідерами за кількістю укладених з пацієнтами угод є 1-ша міська клінічна лікарня, 3-тя міська клінічна лікарня, комунальні 4-та і 5-та міські клінічні лікарні.

 

«Знаємо з досвіду і з результатів спостереження, що активних мешканців є, як правило, 15-20%. Ми прогнозуємо, що на якомусь етапі буде спад у підписанні декларацій, тому що найактивніші це вже зробили. І тому ми зараз розпочинаємо другу хвилю інформаційно-роз’яснювальної роботи», – заявив начальник управління охорони здоров’я.

 

Гранична межа для сімейного лікаря – 1800 пацієнтів, для терапевта – 2 тис., для педіатра – 900.

11.05.2018