Водоканал з 1-го червня запроваджує оплату для мешканців 4-х навколишніх сіл.

 

Із 1 червня ЛКМП «Львівводоканал» запровадить плату за водопостачання для мешканців Малехова, Збиранки, Великих і Малих Грибовичів, що досі отримували воду безкоштовно, передає Zaxid.net.

 

Мешканці цих сіл отримуватимуть 1,5 м3 води на місяць безкоштовно, а за решту мають платити, повідомив директор «Львівводоканалу» Валентин Вольський під час засідання виконкому сьогодні, 11 травня.

 

За словами Валентина Вольського, мешканці Малехова і Великих Грибовичів споживають набагато більше води, ніж мешканці Львова.

 

«У Малехові один абонент споживає в середньому 40 м3 води, у Грибовичах – 24 м3, а в середньому по Львову – 6 м3. Цю воду використовують не на побутові потреби. Люди мають теплиці і за рахунок комунального підприємства роблять собі бізнес», – сказав Валентин Вольський.

 

Через значні перевитрати води з 1 червня для мешканців цих сіл «Львівводоканал» запроваджує оплату за спожиту воду. При цьому для кожного абонента 1,5 м3 будуть безкоштовними, за перевищення цього обсягу треба буде платити за тими ж тарифами, що у Львові.

 

Речниця «Львівводоканалу» Уляна Горбата зазначила, що такі самі правила запровадять і для мешканців ще двох сіл – Збиранки і Малих Грибовичів.

 

Зазначимо, що безоплатне водопостачання сіл Малехів, Збиранка, Великі і Малі Грибовичі обходиться Львову у 3,5 млн грн за рік. Села мають безкоштовне водопостачання від початку 2000-их років, коли там почали прокладати мережу водогонів.

11.05.2018