Фахівці "Львівводоканалу" два тижні працюватимуть у Гостомелі.

 

Впродовж двох тижнів фахівці ЛМКП “Львівводоканал” облаштовуватимуть комунікації та благоустрій для тимчасового містечка в Гостомелі. Тут житимуть місцеві мешканці, чиї будинки зруйнували російські ракети. Також працівники підприємства мають відновити подачу води в одну із пошкоджених багатоповерхівок.

 

 

«Сьогодні наші фахівці приїхали до Гостомеля, щоб допомогти під’єднати до водопостачання і каналізації тимчасові містечка для мешканців, чиї домівки було зруйновано внаслідок ракетних ударів. Приїхали близько 20 наших працівників зі своїми матеріалами, спецтехнікою. Але на місці також є спецтехніка місцевої військової адміністрації, тому спільно з ними протягом двох тижнів маємо приєднати містечка до водопостачання. Також у Гостомелі ми маємо допомогти підключити багатоквартирний будинок ОСББ, який теж постраждав і є проблема з відновленням водопостачання. Саме зараз обстежуємо його і вирішуємо, як це зробити», – розповів Дмитро Ванькович, директор ЛМКП «Львівводоканал».

 

 

З початку війни ЛМКП «Львівводоканал» активно допомагає водоканалам міст, які постраждали від війни.

 

«Ми збирали гуманітарну допомогу для Харкова – продукти та деякі матеріали для роботи за кошти працівників. Також ми ініціювали спільно з німецькими колегами з міста Вуперталь створення фонду Water4Ukraine. Від цієї ініціативи ми отримали і передали містам, які найбільше постраждали, вже 7 одиниць техніки і плануємо далі продовжувати роботу. Так, нещодавно Ірпіньводоканал отримав необхідну спецтехніку. Ми сподіваємося, що це лише початок і поштовх для відновлення водної інфраструктури у м. Ірпінь», – повідомили у ЛМКП «Львівводоканал».

26.07.2022