Порошенко заявив Меркель і Макрону, що Nord Stream 2 є геостратегічною загрозою.

 

Президент України Петро Порошенко повідомив, що під час його зустрічей в Аахені з лідерами країн "нормандської четвірки", а також першими особами структур ЄС обговорювали питання будівництва "Північного потоку-2".

 

"Ми порушили цю тему та порушуємо це і на переговорах з Німеччиною, і з Францією, і з Європейською Комісією. Зараз це також одна з тем, які будуть ретельно обговорювати", – сказав голова держави, згідно з прес-релізом АП.

 

Президент підкреслив, що цей проект надзвичайно несе небезпеку – "небезпеку не тільки для України, і не тільки фінансову". "Це небезпека геостратегічна. Це небезпека в тому числі і оборонна", – пояснив Порошенко.

 

"І газотранспортна система України, якщо хочете, – це також один з елементів стримування агресора. І неможливо безвідповідально ставитись до цієї надзвичайно важливої функції", – зазначив голова держави.

 

"Мені надзвичайно приємно, що ми маємо зараз ширшу підтримку в ЄС", – зауважив Президент.

 

Зі слів Порошенка, він, український уряд та "Нафтогаз" (Андрій Коболєв теж перебував в Аахені) роблять все можливе, "щоб донести об’єктивну ситуацію і не дати Росії використовувати «Північний потік-2» як елемент гібридної агресії не лише проти України, а проти всієї Європи".

 

11.05.2018