В області запрацював Центр підтримки експорту.

 

На Львівщині запрацював Центр підтримки експорту, основним завданням якого є сприяння виходу підприємств Львівщини на зовнішні ринки, інформує прес-служба Львівської облдержадміністрації.

 

«2017 рік ми закінчили із позначкою понад 20 % приросту експорту, за два місяці 2018 року ми маємо уже 21 %, і це зумовлює пошук нових можливостей для підтримки наших експортерів. Є велика ніша, що стосується навчання, консультацій, технічної підтримки, зокрема посередництва, відтак рішення про створення Центру підтримки експорту є дуже правильним і виправданим.

 

Ми сподіваємось, що і сектор з просування експорту при Львівській ОДА, і Центр дійсно нададуть експортерам ті можливості і ті послуги, що необхідні для виходу на зовнішні ринки», – зазначив директор департаменту економічної політики Львівської ОДА Роман Филипів.

 

Центр підтримки експорту діє як складова мережі Центрів підтримки експорту Торгово-промислової палати (ТТП) України, до якої входять Координаційний центр підтримки експорту ТПП України, Гаряча лінія з питань експорту до ЄС ТПП України, регіональні Центри підтримки експорту.

 

«За останні роки експорт з України, особливо в країни Європейського Союзу, значно збільшився. Цьому сприяло підписання угоди про Зону вільної торгівлі між Україною та ЄС. Відтак виникла необхідність в створенні такого центру з метою допомоги нашим підприємцям у їхньому інформуванні, наданні консультацій та пошуку міжнародних партнерів», – розповів президент Львівської торгово-промислової палати Дмитро Афтанас.

 

Серед функцій Центру – консультації для здійснення експорту до країн ЄС сертифікованими консультантами, сертифікати походження та експертиза, підтримка на світових ринках, міжнародні виставки та форуми, ділові місїі, тренінги та семінари, видання для експортерів, співпраця з Комітетом з питань зовнішньоекономічної діяльності при Львівській ТПП, співпраця з мережею партнерів, підтримка пошуку партнерів для українських компаній в «Європейській мережі підприємств» (Enterprise Europe Network).

 

Працівники Центру вже надали підтримку понад 50 українським підприємствам, які працюють в галузі виробництва кондитерських виробів, ягід, меду, вимірювальних приладів, одягу, насіння, виробів з дерева, сувенірів, торфу та його похідних, паперових виробів тощо.

Центр підтримки експорту Львівської торгово-промислової палати працює за адресою: м. Львів, Стрийський парк, 14. Первинна консультація є безкоштовною.

10.05.2018