Кремль використав Сирію для розширення військової присутності в Середземномор'ї.

Про це заявив один з командувачів силами НАТО в Європі.

 

 

У коментарі для аґенції Associated Press командувач військами НАТО в Південній Європі американський адмірал Джеймс Фоґґо (James Foggo) заявив, що Росія використовувала свою участь у воєнному конфлікті в Сирії для нарощування власної військово-морської присутності в східному Середземномор'ї.

 

«Президент Росії Володимир Путін використовував нерозсудливість сирійського президента Башара Асада для розширення російської військової присутності за межами Сирії», – цитує слова Джеймса Фоґґо видання The New York Times.

 

Згадавши про деякі «небезпечні» і «непрофесійні» інциденти за участі російської авіації, Фоґґо заявив в понеділок, 7 травня, що східне Середземномор'я виявилося «заповненим російськими суднами» і що це те, з чим «ми, як професійні військові моряки, повинні мати справу».

 

Адмірал Фоґґо запевнив, що «гаряча лінія», встановлена ​​2015 року з метою запобігання інцидентам між американськими і російськими військовиками в Сирії, працює ефективно, проте, за його словами, після недавніх ракетних ударів, завданих Сполученими Штатами, Великою Британією і Францією по сирійських арсеналах хімічної зброї, напруженість посилилася.

07.05.2018